Založ si blog

Prezidentské voľby 2024

Dalo sa čakať, že táto prezidentská kampaň bude neférová. Na Pellegriniho opäť vytiahli jeho údajnú sexuálnu orientáciu. Je to jednak nežiaduci zásah do jeho súkromia a tiež nevhodný spôsob, ako ovplyvňovať misky váh. Nech vyhrá ten lepší, no aj skutoční alebo domnelí LGBT ľudia by mali dostať rovnakú šancu a nemali by byť primitívnym spôsobom znevýhodňovaní v žiadnej kampani.

Prezidentské voľby v prvom kole dopadli podľa očakávania. Pellegrini sa teraz usiluje získať hlasy tých blúznivcov, ktorí majú pocit, že by museli ísť bojovať na Ukrajinu a ešte k tomu na jej strane. Keby niektorým povedal, že budú musieť ísť bojovať na strane Ruska, možno by u nich zabodoval. Tiež sa prihovoril k veriacim v narážke na veľkonočné sviatky. Hľadá hlasy, kde sa len dá, je zábavné to sledovať.   

Pellegrini je prekvapený z reakcie Česka prerušiť česko-slovenské konzultácie. A čo čakal, že príklon Ficovej vlády k politike súčasného Kremľa a odklon od modelu západnej liberálnej demokracie, budú Česi tolerovať? Tu už nejde o spor liberáli vs konzervatívci, ale o absolútne základné veci, na ktorých stojí tá lepšia časť Európy. Ale Pellegrini so svojím vajataním by chcel byť zadobre aj s Putinom aj s Bruselom. Ibaže po 24. 2. 2022 to už jednoducho nejde.

Čo môže ponúknuť Pellegriniho Hlas? Šutaja-Eštóka, ktorý svojím obhrublým, neotesaným spôsobom by sa rozhodne viac hodil do Moskvy ako do Bruselu, hlavne, keď ide o rušenie špeciálnej prokuratúry, ktorá si dovolila tú „trúfalosť“, že išla po ľuďoch z ich partaje. To je presne systém každej diktatúry – dosiahnuť beztrestnosť pre našich ľudí, pre vládcov a ich lokajov. Pellegrini nemá síce od istého času Fica moc v láske, no pokiaľ by mali byť trestne stíhaní ľudia z Hlasu, bude radšej držať s Ficom jeden krok a „šutne“ na ministerstvo vnútra Eštoka, ktorý sa snaží zničiť nezávislosť polície a justície od vládnej moci. Tí, ktorí budú voliť Pellegriniho za prezidenta, by mali pochopiť, že toto Brusel nebude z pochopiteľných dôvodov tak dlho tolerovať ako pri Orbánovi, takže prídeme o eurofondy.

To, že Pellegrini nie je žiadny sociálny demokrat, o tom svedčí aj pozastavenie členstva Hlasu v centrále Európskych socialistov. Je prekvapený aj z toho? To neviem. Rozhodne si nie je vedomý žiadneho odklonu od ich programu. Faktom však je, že prešlo len niekoľko mesiacov od novej vlády a už Pellegriniho Hlas nikto zo západu nechce, ani česká vláda ani český prezident ani európski socialisti. Ostáva ešte Moskva, Budapešť a iné autokracie podľa hesla vrane k vrane sadá, nedemokrat si nedemokrata hľadá. Akéže to prekvapenie?! Takže s Pellegrinim to z dlhodobého hľadiska smeruje akurát tak k vystúpeniu z EU. On sa, samozrejme, bude dušovať, že to vôbec nechce. A má pravdu, vskutku to nechce, ibaže jeho kroky a „podrž taška“ Ficovi budú k tomu smerovať. Bohužiaľ!

Je nechutné, keď zneužíva MDŽ a rozdáva väčšinou starším ženám kvety. Tvári sa, že mu ide v prvom rade o ne. To je klamstvo: ide mu v prvom rade o získanie ich priazne a voľbu za prezidenta, teda o jeho záujmy, o jeho ego. Je to typický politický kalkulant a prospechár, ktorý zo seba robí lepšieho ako je v skutočnosti. V skutočnosti je to politik bez zábran, ktorý, keď zavetril, že by mohol tromfnúť Fica a vycucať Smer, tak založil Hlas. Ibaže podcenil Ficov ťah na bránu pred voľbami. Bol to práve Fico, kto exceloval v predvolebnej kampani, nie on.

Pellegrini je osobnostný typ, ktorý bude len rozprávať o tom, že on a jeho strana chcú dosiahnuť na Slovensku zníženie spoločenského napätia, no obmedzenie nezávislosti súdov, prokuratúry, verejno-právanej RTVS, k tomu rozhodne neprispeje. A to všetko sa deje aj pod jeho vládnou taktovkou. Dôležité sú pre neho len politické body, ktoré mu plynú z prázdnych rečí o kultivovanej politike a pod. Všetko len všeobecné frázy, proti ktorým idú činy. Hodnotová prázdnota podobne ako u Fica. Záleží len na manipulatívnej rétorike, do ktorej siete sa ľahko chytia jednoduchší ľudia, ktorých intelekt je premytý dezinformačnými webmi a natrollenou falošnosťou z Kremľa. A keď sme už pri Kremli, aj keby Slovensko skončilo ako satelitný štát Ruska, Pellegrini v ňom mať miesto rozhodne nebude: je príliš vajatavý, oportunistický, chce byť zadobre s každým, kto má moc. Na Slovensku je dosť presvedčených Putinov pešiakov, ktorí ho potom poľahky vytlačia z politiky. Skrátka, Pellegrini ako prezident nie je dobrý skoro pre nikoho.   

Pellegrini je prezident

11.04.2024

Viacerí politickí komentátori aj blogeri sa zhodnú na tom, že Pellegrini je šikovný politik. S tým možno len súhlasiť, pokiaľ politickú šikovnosť chápeme v zmysle kalkulovania, ktorá umožňuje sa v správnej chvíli prilíškať sa aj najobhrublejším voličom, totiž voličov Harabína, ktorí spravidla podporujú imperialistickú politiku Putina. Sú to agresori, ktorí bijú [...]

Izrael / Obrnené vozidlo / Pásmo Gazy /

Desiatky europoslancov žiadajú sankcie proti Izraelu, chcú zvolať mimoriadny summit

09.05.2024 12:25

Vyzývame, aby ste čo najskôr zvolali zasadnutie, na ktorom by sa prediskutujú dôsledky invázie a uvalili sankcie proti Izraelu," píše sa v otvorenom liste.

dieťa, lekár, pediater, zdravotná starostlivosť

Dolinková: O príspevok na ambulanciu požiadalo 66 lekárov, úspešných bolo 47

09.05.2024 12:22

Žiadatelia sa môžu uchádzať o príspevok až do výšky 80 000 eur. Celkovo je na výzvu vyčlenených vyše deväť miliónov eur.

Nôž

Agresor v bratislavskej električke ohrozoval cestujúcich nožom

09.05.2024 11:44

Vyšetrovateľ obvinil 48-ročného muža.

Irán / Izrael / americká civilizácia / zánik / Chameneí /

Zmeníme doktrínu, vyrobíme atómovú bombu, ak nás ohrozí Izrael, varuje Irán

09.05.2024 11:35

Jadrový program Iránu je dlho spornou témou, a viedol k mnohým sankciám.

socialista89

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2424x
Priemerná čítanosť článkov: 1212x

Autor blogu

Kategórie

Archív